5 Mart 2018 Pazartesi

Ana Sayfa » , , » Kakaolu Susamlı Yuvarlak Kurabiye Tarifi

Kakaolu Susamlı Yuvarlak Kurabiye Tarifi

5 Mart 2018 Pazartesi

Susamlı kurabiye 

Malzemeler

  • 125 gr margarin 
  • 1 çay bardak sıvıyağ 
  • 1 su bardak pudra şeker 
  • 1 ad. Yumurta (sarısı içine, beyazı dışına) 
  • 1 pk.  kabartma tozu
  • 3 çorba kaşık kakao
  • Aldığı kadar un
  • Kenarlarını bulamak için  susam

Yapılışı

Derin bir kaba oda sıcaklığındaki margarin alınır. Üzerine sıvıyağ, yumurta ilave edilir. Sıvı malzemeler elimizle güzelce karıştırılır. Ardından un, kakao ve kabartma tozu ilave edilerek orta kıvamda bir hamur hazırlanır. Hamurumuz  da kabartma tozu olduğundan kulak memesinden biraz sertçe olmalıdır.  Aksi takdirde kurabiyelerimiz pişerken yayılır ve şekilleri bozulabilir. Kabartma tozu kullanılan kurabiyelerde bu önemli bir püf  noktasıdır. Bu detayı belirttikten sonra hazırladığımız hamurumuzu vaktiniz varsa 5-10 dakika gibi dinlendiriyoruz. Bu her zaman için iyi netice verir hamuru az da olsa dinlendirmek.  Eğer açılsa hemen de fırına vermenizde bir sakınca yoktur.
Şimdi sıra geldi hamurumuza şekiller vermeye. Bunun için hamurumuzdan bir parça alıp merdane yardımı ile 1 cm karlılığında açıyoruz.  Sonra çay bardağının ağzı ile yuvarlaklar kesiyoruz. Kestiğimiz yuvarlakların kenar kısmını  önce yumurta beyazına sonrada susama bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.  Bütün hamurumuzu bu şekilde hazırladıktan sonra 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Fırından aldığımız kurabiyelerimizi soğuduktan sonra servis kabına alıyoruz.





Afiyet olsun..






"Kakaolu Susamlı Yuvarlak Kurabiye Tarifi" için 2 yorum:

  1. çok lezzetli duruyolar..valla sabah kahvaltısından 1-2 saat sonra çayla,kahveyle iyi gider aslında bu tür kurabiyeler..emeğinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
  2. Aynen. Şöyle bol köpüklü bir kahvenin yanında hiç de fena olmaz...
    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Kolay Tariflerim Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Blog Tasarım : Sosyal Medya Kafe