6 Şubat 2018 Salı

ÜÇGEN BÖREK TARİFİ

Üçgen börek 

Bu gün yine nefis bir tarifimiz var. Görseli hoş lezzeti ise tek kelimeyle mükemmel çıtır çıtır bir börek.  Kübracım  onceki gün beş çayına hazırlamıştı. Çok da güzel olmuştu. Ellerine sağlık diyerek bu güzel lezzetin yapılışını sizlerle paylaşmak istiyorum. 
Şimdi tarifimiz gelsin....


Malzemeler 

  • 3 ad.yufka
İç malzemesi
  • 250 gr. kıyma
  • 1 ad. sogan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 kaşık sıvıyağ 
Sos için 
  • 1 çay bardak sıvıyağ 
  • 1 çay bardak su
Üzeri için 
  • 1 ad. yumurta sarısı 

Yapılışı 

Üçgen böreğimizi yapmaya iç harcımızla başlıyoruz.  
Bunun için soğanın kabuğu soyularak yemeklik doğranır. Sıvıyağ ile birlikte tavaya alınarak kavrulur. Ardından kıyma ilave edilir.  Biraz daha kavrulur. Kıymayı kavururken çok fazla kurutmamaya dikkat edilir. Tuz ilave edilerek bir iki daha karıştırdıktan sonra ocak kapatılır. Karabiber eklenir ve karıştırılır. Soğuması için bir kenarda bekletilir. 

Yufkalar tezgahın üzerine yayılır. Bir kap içine sıvıyağ ve su karıştırılarak fırça yardımı ile yufkanın her tarafına sürülür. Yufka yukarıdan aşağıya doğru dört parmak genişliğinde şeritler halinde kesilir. Kestiğimiz şerit yufkanın baş kısmına iç malzemeden bir-iki kaşık konur ve üçgen gibi katlanarak sarılır. Sardığımız üçgen böreğimiz yağlı kâğıt serili fırın tepsisine  dizilir. Bütün yufkalarımız üçgen  şeklinde hazırlanıp fırın tepsisine dizildikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri nar gibi kızarıncaya kada pişirilir. 
Sicak yada ılık olarak servis kabına alınarak servis edilir.


  


Üçgen borek

Afiyet olsun....


2 yorum:

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate