30 Kasım 2017 Perşembe

HAZIR YUFKADAN ÇITIR ÇITIR PATATESLI BÖREK

Patatesli Çıtır Börek 

Çay saatlerinize yakışacak çıtır çıtır bir börek tarifimiz var bu gün. Servisi kolay, lezzeti olay misler gibi  bu tarifimizi demeyenler varsa kesinlikle denemenizi öneririm. 
Şimdi tarifimiz gelsin...


Patatesli Çıtır Börek 

Malzemeler

  • 4 ad.  hazır yufka
  • 5 ad.  Orta boy patates 
  • 1 ad. Soğan 
  • Yarım demet maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
  • Yarım çay bardak sıvıyağ 
  • Ayrıca yufkaların üzerine sürmek için 1 su bardak sıvıyağ + yarım çay bardak su

Yapılışı 

Ön hazırlık olarak patates haşlanır.  Suyu süzülerek kabukları soyulur. Bir kab içine bıçakla doğranır yada çatalla ezilir. Tavaya sıvıyağ konulur ve ocağa alınır. Soğanın kabuğu soyularak yemeklik doğranır ve tavaya ilave edilir. Soğan biraz pembeleşinceye kadar kavrulur. Ardından patatesler ilave edilir.  Bir iki defa tahta kaşıkla karıştırılır.  Tuz ve baharatlar ilave edilir.  Arzuya göre pul biber eklenir. Güzelce karıştırdıktan sonra ocağın altı kapatılır.  Yıkayıp ince doğradığınız maydanozlar ilave edilerek son karıştırma işlemi yapılır. Soğuması için bir kenara alınır.
Bu on hazırlığı yaptıktan sonra yufkanızdan bir adet alınır tezgahın yada mutfak masamızın üzerine yayılır. Yufkanız önce dörde sonra sekiz eşit parçaya bölünür. Her bir parçanın üzerine fırça ile yağlı- sulu karışımdan sürülür. Yufkamızın geniş kenarına patatesli iç malzememizden konulur. Sigara böreği sarar gibi sarılırak yağlı kağıt serili tepsimize dizilir. Bütün yufkalarımız bu şekilde hazırlandıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülerek  önceden ısırılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından alındıktan sonra servis kabına alınarak sıcak ılık yada sicak olarak servis edilir.

Patatesli Çıtır Börek 


Afiyet olsun...


2 yorum:

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate