17 Ekim 2017 Salı

FINDIK LAHMACUN TARİFİ

Fındık lahmacun

Bu hafta sonu evde hazırlamış olduğum fındık lahmacunlar o dışarıda yediğimiz lahmacunları hiç arattırmadı. Hatta şunu diyebilirim fazlası var eksiği yok. O derece yani. Sıcak sıcak  mis gibi elimizle hazırlayıp  gözümüzle görüp en azından ne yediğimizi biliyoruz. Yapımı biraz meşakkatli gibi görünsede yapmaya başladıktan sonra aslında hiçde öyle olmadığını  sizlerde göreceksiniz. 
Hemde coook bereketli..
Benden size tavsiye yani naçizane fikrim.
Sizde sevdiklerinize bu güzel lezzeti hazırlayarak  midelerini bayram ettirebilirsiniz.! 
Bayılacaklar. 
Yine isteriz diyecekler. 

O zaman ne duruyorsunuz.?

Haydi bakalım mutfağa...

Şimdiden elinize sağlık ve kolay gelsi efendim..


Malzemeler

Hamuru icin 
  • Yarım kilo un
  • 1 pk.insant maya
  • 1 çorba  kaşık sıvıyağ 
  • Tuz
  • Su
Ic malzemesi
  • 300 gr kiyma
  • 3 ad. Domates
  • 1 ad.kapya biber
  • 2 ad.sivri biber 
  • 2 ad. Soğan
  • 1 diş sarimsak
  • Yarım  demet maydanoz 
  • Karabiber
  • Pulbiber 
  • Tuz
  • 2 corba kaşık sıvıyağ 
  • 1 çorba kaşık su


Fındık lahmacun

Yapılışı 

Hamur yogurma kabına  un alınır.  Ortası havuz gibi açılarak sıvıyağ, maya, tuz ve azar azar su ilave edilerek  kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Hamurumuzun üzeri streç filmle örtülerek mayalanmaya bırakılır. 
Bu arada hamurumuz mayalanırken  bir taraftanda iç malzememiz hazırlanır. 
Bunun için  domates, sivribiber,kapya biber, maydanoz ve sogan yıkanıp kabukları soyularak robatta çekilir. Kıymamız derin bir kaba alınır.  Üzerine robottan çektiğimiz malzemeler ilave edilir. Sıvıyağ, tuz ve baharatları  eklenir ve karıştırılır. 
Evet iç malzememiz hazır.

Gh
Fındık lahmacun 

Şİmdi sira geldi fındık lahmacunlarımızı hazırlamaya.   Mayalanan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde alıp elimizle yuvarliyoruz.  Sonra merdane yardımı ile minik minik açıyoruz. Üzerine  iki kaşık iç malzeme koyup her yerine yayıyoruz. Hafif yağlanmış tepsi yada yağlı kağıt koyulu tepsiye yerleştiriyoruz.

Fındık lahmacun


Hepsini bu sekilde hazırlandıktan sonra 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz
Piştikten sonra fırından alıp sıcak sicak yanında yeşillik ve ayran ile servis ediyoruz.. 

Fındık lahmacun 

Afiyet olsin...




2 yorum:

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate